В одній із львівських квартир розірвалась акумуляторна батарея. Є постраждалі

7690 0
Мешканка квартири отримала поверхневі ушкодження рогівки ока.
Фото: ДСНС

Фото: ДСНС

У Львові на вул. Сихівська, 10 в одній із квартир стався вибух. Причина –  розірвалась акумуляторна батарея в LED-ліхтарі.

Джерело: Головне управління ДСНС у Львівській області

Внаслідок вибуху жінка, 1986 року народження отримала поверхневі ушкодження рогівки ока. Проте після огляду медиків постраждала відмовилась від госпіталізації.

Рятувальники Львівщини наголошують на дотриманні рекомендацій при користуванні портативними засобами освітлення:

  • Купляйте лише сертифіковану продукцію.

  • Дотримуйтеся рекомендацій виробника.

  • Не допускайте падіння ліхтарів чи попаданню вологи в них.

  • Не використовуйте зарядні пристрої неоригінального або пошкодженого зарядного. Періодично перевіряйте температуру батареї. Вона може бути теплою, але не гарячою.

  • Також, акумулятор може перегріватися через зовнішній вплив, наприклад, опинившись біля плити він може нагрітись і вибухнути.

  • Не можна ставити ліхтар на зарядку без нагляду, або на ніч.

Читайте також: Чому вибухають акумулятори та як цього уникнути

Нагадаємо, що рятувальники Львівщини наполягають обов'язково дотримуватись правил пожежної безпеки при користуванні генератора. Зокрема, потрібно купувати лише сертифіковану продукцію в ліцензованих точках продажу.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!