В одній з громад Львівщини реалізують чотири проєкти житла для ВПО

1332 0
Тут будують 4 будинки та роблять реновацію нежитлової будівлі.
фото: львівська ова

фото: львівська ова

Дрогобицька міська територіальна громада – одна з найактивніших в реалізації проєктів, спрямованих на покращення житлових умов для внутрішньо переміщених осіб. За офіційними даними тут зареєстровані близько 8 тисяч ВПО. В загальній кількості – це третє місце по області після Львівської та Трускавецької громад. На сьогодні в стадії реалізації 4 житлових проєкти квартирного типу для понад 1300 осіб. Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

Чотири проєкти квартирного типу для ВПО:

  • Будівництво швидкозбірного каркасного житлового будинку на вул. П.Орлика, 18-М.

Реалізовують за підтримки Благодійної Організації «MoveUkraine». Запланували збудувати 2-поверховий будинок на 12 квартир. На сьогодні вже підвели зовнішні інженерні мережі, залили фундамент, звели перший поверх, триває його перекриття.

  • Реновація нежитлової будівлі по вул. Фабрична.

Реалізовують за підтримки Благодійної Організації «MoveUkraine». Запланували проведення ремонтних робіт першого поверху будівлі та облаштування 9 квартир. На сьогодні замінили вікна, інженерні мережі, вимурували перегородки, залили стяжки, здійснили чорнову штукатурку стін, триває улаштування підвісних стель.

  • Будівництво швидкозбірного каркасного житлового будинку на вул. П.Орлика, 18-Н

Реалізовують за підтримки Державного банку розвитку Німеччини (KfW) та Українського фонду соціальних інвестицій. Запланували збудувати 2-поверховий будинок на 12 квартир. На сьогодні триває виготовлення проектної документації.

  • Будівництво двох житлових будинків на вул. Є. Коновальця.

Реалізовують за підтримки Державного банку розвитку Німеччини (KfW), Міжнародної організації з міграції, Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. Запланували збудувати два 9-ти поверхові житлові будинки на понад 400 квартир. На сьогодні триває виготовлення проектної документації.

Додамо, з початку війни за рахунок бюджетних та донорських коштів у громаді облаштували близько 1500 місць для ВПО. Наймасштабнішими реалізованими проєктами є: гуртожиток №1 Дрогобицького державного педагогічного університету ім.Івана Франка (580 місць); гуртожиток №3 Дрогобицького державного педагогічного університету ім.Івана Франка (200 місць); соціальне житло в м.Стебник (150 місць); швидкозбірний каркасний будинок на вул. П.Орлика, 18/4 (60 місць).

Зауважимо, що Дрогобицька громада – одна з громад, в якій створений фонд житла, призначений для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб. Подати заяву на отримання тимчасового житла в Дрогобицькій громаді можна в Департаменті міського господарства (вул.Трускавецька 4, кабінет №8).

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!