В одному із парків Львова проведуть «маршрут здоров'я»

1168 0
Водночас це також профілактика серцево-судинних хвороб.
Фото умовне

Фото умовне

У Львові в Замарстинівському парку проведуть низку інтерактивних заходів. Зокрема, йдеться про «маршрут здоров'я», що є також профілактикою серцево-судинних захворювань. Про це повідомили в департаменті містобудування ЛМР.

«Цієї суботи, 30 вересня, у парку збереться когорта львівських лікарів, які разом з управлінням екології підготували для відвідувачів парку низку інтерактивних заходів. На заході будуть поранені військові із центру UNBROKEN Ukraine, які під наглядом лікарів пройдуть свій перший «маршрут здоров'я» теренкуром. Теренкури як спосіб реабілітації дуже поширені в Європі, проте не достатньо в Україні. В більшості міст їх просто немає. Нині у Львові є два теренкури – у парку Знесіння та більш сучасний у Замарстинівському», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Рекордна кількість мешканців зголосилась посадити дерево у Львові

Додамо, що у цей день в парку також відбуватимуться майстер-класи, змагання з бігу. Окрім цього, можна буде визначити власний серцево-судинний ризик, освоїти знання зі здорового харчування та ментального здоров'я, навчитися долікарської допомоги та зупинки кровотеч. Впродовж дня працюватиме благодійний ярмарок. Кошти збиратимуть на наплічники для військових медиків.

Нагадаємо, що у Львові розпочалась ресєтрація на традиційну акцію «Хочу посадити дерево», в рамках якої усі охочі можуть посадити дерево у попередньо визначених лунках.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!