В одному із парків Львова, який затоплює через забудову, почнуть ремонт водовідведення

3568 0
Зокрема, у планах встановити систему дренажів, аби остаточно вирішити питання із підтопленням, яке виникає через забудову поряд.
ФОТО: ІНСТИТУТ ПРОСТОРОВОГО РОЗВИТКУ

ФОТО: ІНСТИТУТ ПРОСТОРОВОГО РОЗВИТКУ

У парку Архангела Михаїла, що біля автовокзалу у Львові цього тижня розпочнуть ремонтні роботи з водовідведення. Зокрема, у планах встановити систему дренажів, аби остаточно вирішити питання із підтопленням, яке виникає через забудову поряд. Про це повідомили в департаменті містобудування ЛМР.

«Головне – зробити так, аби парк більше не підтоплювало. Для цього проєктанти ЛКП «Інститут просторового розвитку» провели дослідження – із залученням причетних служб і відповідних фахівців – і напрацювали певні гідротехнічні рішення», – зазначив очільник «Зеленого Львова» Володимир Данилюк.

Читайте також: У Львові затвердили межі парку біля Стрийського автовокзалу

Як йдеться у повідомленні, перші роботи з водовідведення розпочнуть уже цього тижня, триватимуть вони кілька місяців. Спочатку у парку планували облаштувати освітлення та відновити алею. Проте через підтоплення кошти вирішили скерувати на ремонт водовідведення. Після завершення робіт з водовідведення у парку проведуть відновлення дощових садів. За проєктом «Інституту просторового розвитку», тут мають висадити близько 250 багаторічників, що активно вбирають дощову воду.

Зазначимо, що на думку фахівців, відновлення дощових садів з облаштуванням системи збору надлишкової води запобігло б подальшому підтопленню ґрунтовими водами території парку Архангела Михаїла. Це комплексне природоорієнтоване рішення для територій, де часто спостерігають застій води, за рахунок влаштування системи збору води та висадження рослин, які поглинають надлишкову вологу. Дощові сади затримують та фільтрують до 90% води, а також знижують рівень підтоплення території під час злив.

Читайте також: Забудовник, що зводить десятий будинок біля автовокзалу, відновить парк Архангела Михаїла 

Нагадаємо, що депутати ЛМР підтримали петицію про відновлення парку Архангела Михаїла поблизу автовокзалу. Витрати, пов’язані з розробкою проєктно-кошторисної документації, супутніх до проєктування послуг і капітального ремонту парку, має забезпечити ТзОВ «Метгал». Цей забудовник звів уже десять ЖК поруч з автовокзалом. У процесі будівництва цієї компанії ще один будинок, який зводять поряд з парком. Яким має бути парк читайте тут.

Ірина Давосир

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!