В одному з найвідоміших музеїв Африки запрацював українськомовний гід

979 0
Це перший українськомовний гід в Руанді та другий у Східній Африці.
Фото: Офіс президета

Фото: Офіс президета

В одному з найвідоміших музеїв Африки – Меморіалі геноциду в Кігалі, що в Руанді – запрацював українськомовний гід. Про це повідомили в Офісі президента.

Читайте також: У празькому Граді запрацював українськомовний аудіогід

Це перша аудіоекскурсія українською у Руанді та друга у Східній Африці. Загалом українськомовний гід у Кігалі став 33-м у світі.

Меморіал в Руанді є центром пам’яті загиблих під час геноциду в Руанді у 1994 році. Жертвами насильства стали близько мільйона людей, що становить 20% населення країни.

На території Меморіалу розташована братська могила, де поховано понад 250 тис. жертв насильства. Меморіальний центр є одним з найвідвідуваніших музеїв Африки.

Читайте також: У «Соборі Саграда Фамілія» в Барселоні запрацював українськомовний гід

Нагадаємо, раніше українськомовні аудіогіди вже запустили у Великобританії, Франції, Чорногорії, Швеції, Данії, Узбекистані, Італії, Кенії та інших країнах світу. А у квітні два нові українськомовні аудіогіди запустили в музеях Туреччини – у Галатській вежі в Стамбулі та в Музеї анатолійських цивілізацій в Анкарі.

Фото з сайту Офіса президента


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!