В офіс IT-компанії MacPaw та додому до її засновника прийшли з обшуками

973 0
У MacPaw заявили про тиск на бізнес
Фото: Oleksandr Kosovan/Facebook

Фото: Oleksandr Kosovan/Facebook

В офісі IT-компанії MacPaw та вдома у її засновника Олександра Косована проходять обшуки через земельні ділянки, які компанія придбала в 2016-2021 роках. Про це він повідомив у Facebook.

«В офіс MacPaw та в мій особистий дім прийшли з обшуками. Навіть у час повномасштабної війни чиновники знаходять привід, час і спосіб тиснути на український бізнес. До обшуків ми надали всі необхідні документи слідчим, тобто обшуки в нашому випадку - необов’язковий захід, але держслужбовці вирішили інакше», - підкреслив Косован.

За його словами, причиною обшуків стало «бажання чиновників заволодіти земельними ділянками, які MacPaw законно придбала у період з 2016 по 2021 роки».

«Ми не виключаємо, що через недосконалості у земельному законодавстві і його застаріле регулювання могли бути допущені якісь помилки посадовцями. Тому ми надаємо правоохоронцям всю запитувану інформацію та більш ніж три роки ведемо діалог з місцевою владою, щоб виправити ці помилки та мати можливість створити дійсно цікавий і цінний проєкт в Україні. Але після того, як ми інвестували десятки мільйонів доларів у розвиток ділянок, ними зацікавилися чиновники, які тепер намагаються відібрати ці землі та актив», - додав засновник MacPaw.

«Заради власного збагачення ці чиновники позбавляють Україну мільйонів доларів інвестицій і створюють несприятливий інвестиційний клімат у країні. Такі дії разом із блокуванням роботи однієї з найбільших українських продуктових компаній, є злочином проти всього народу України», - наголосив Косован.

MacPaw - одна з найбільших українських продуктових компаній. Земельні ділянки, законність придбання яких оскаржують чиновники, знаходяться в Київський області та розташовані в Бориспільському та Переяслав-Хмельницькому районах Київської області. Київська обласна прокуратура поки що ніяк не коментувала перебіг цієї справи.

Станіслав Нестеренко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!