За 40 хв – два автобуси чоловіків. На тимчасово окупованому Донбасі почали нову хвилю мобілізації

2121 0
Тотальна примусова мобілізація триває в багатьох населених пунктах.
Фото умовне. Фото: з відкритих джерел

Фото умовне. Фото: з відкритих джерел

На території тимчасово окупованих Донецької та Луганської областей розпочалася нова хвиля примусової мобілізації. Для комплектування підрозділів мобілізаційного резерву з 1 серпня відбирають осіб, непридатних для проходження служби та тих, які мали «відстрочку». Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

«Так, у складі структурних мотострілецьких підрозділів 2 армійського корпусу (Луганськ) російських окупаційних військ проводиться формування нових та відновлення боєздатності наявних мотострілецьких батальйонів. У Луганську за 40 хвилин на ринку забрали два автобуси чоловіків, більшість із яких вантажники. В Алчевську чоловіків забирали посеред вулиць. Населення обурене, чоловіки переховуються», – пояснюють у відомстві.

Читайте також: Збройні Сили України ліквідували ще 300 російських солдатів за добу 

Тотальна примусова мобілізація триває в багатьох населених пунктах. Наприклад, на вулицях міста Хрустальний збільшилась кількість патрулів, які без пояснень забирають осіб чоловічої статі у військкомат. Продовжуються облави по підприємствах і комерційних установах, де працюють чоловіки, придатні до військової служби.

Водночас, додають в ГУР, поширюється невдоволеність серед вже мобілізованих чоловіків ОРДЛО жахливим ставленням командування в окупаційній армії до місцевого особового складу. Зокрема, поширюється інформація, що росіянам видають сучасні бронежилети й каски, а місцевим – амуніцію зразка 1941-1945 років.

Нагадаємо, росіяни розгортають додаткові сили на території Білорусі. У готовності до застосування високоточної зброї перебувають 4 носії крилатих ракет морського базування.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!