Київ

В парках Києва використовуватимуть гранітну крихту замість солі

528 0
У минулому році в столиці провели успішний експеримент з гранітною крихтою для боротьби з ожеледицею, який вирішили масштабувати
фото: кмда

фото: кмда

Проти ожеледиці в парках і скверах Києва використовуватимуть гранітну крихту та бішофіт замість технічної солі. Про це повідомляє директор Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександр Возний.

Цієї зими в 130 парках та скверах використовуватимуть також бішофіт — природний мінерал із високим вмістом магнію і калію.

«Обидва варіанти є чудовими антиожеледними засобами та дружніми до навколишнього середовища», — зазначив Возний.

Він додав, що гранітну крихту давно використовують в скандинавських країнах, Австрії, Німеччині та США. Серед переваг цього підходу:

  • екологічність: на відміну від технічної солі, гранітна крихта абсолютно не впливає на ґрунт, а отже не порушує водопоглинання;

  • піклування про тварин: сіль може викликати хімічні опіки на лапках;

  • стійкий підхід: частину гранітної крихти можна використати в наступному сезоні.

Бішофіт теж безпечний для навколишнього середовища, а також додатково збагачує ґрунт мінералами. Він швидко розщеплює лід (протягом 15 хвилин при -15°C) та значно економніший за технічну сіль.

Нагадаємо, минулого року у Києві визначили 50 парків та скверів, де провели експеримент із використанням гранітної крихти для боротьби з ожеледицею. За результатами цього експерименту було вирішено продовжити використовувати її у наступному сезоні.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!