У СБУ заявили про потужну хвилю гібридної війни

2706 0
Спецслужби працюють у посиленому режимі в усіх регіонах.
Фото: СБУ

Фото: СБУ

У Службі безпеки України заявили, що Україна зіткнулася з потужною хвилею гібридної війни. Через спроби системного нагнітання паніки, поширення фейкової інформації та викривлення реального стану речей співробітники спецслужб працюють у посиленому режимі в усіх регіонах. Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Прояви гібридної війни фіксують у соціальних мережах, окремих ЗМІ, поширенні деякими політиками наративів країни-агресора тощо. Відтак, СБУ нейтралізує кібератаки, ліквідує численні ботоферми, викриває агентурні мережі іноземних спецслужб та не допускає диверсії і теракти.

Читайте також: Як убезпечити свій акаунт і що потрібно знати про ворожі хакерські атаки 

«Служба безпеки у межах своєї компетенції постійно аналізує різні сценарії розвитку подій – є чіткий план дій на кожен із них. Разом із керівництвом держави, представниками виконавчої та законодавчої влади, іншими правоохоронними та безпековими органами влади ми готові реагувати на ситуацію не тільки тоді, коли виникне така необхідність, а заздалегідь. І вже робимо це. Водночас ми чудово розуміємо мотиви нинішнього інформаційного нагнітання – посіяти тривогу в українському суспільстві, підірвати віру в здатність держави захистити своїх громадян, розхитати нашу єдність. Співробітники СБУ працюють в усіх регіонах країни у посиленому режимі. Ми готові захищати Україну», – йдеться у повідомленні.

СБУ також закликає громадян мислити критично та перевіряти будь-яку інформацію, та керуватись даними офіційних джерел, а не анонімних. Також зберігати спокій та холодний розум і не піддаватися на провокації.

Нагадаємо, в останні тижні у Львові чи не щодня повідомляють про замінування різних інфраструктурних об'єктів - шкіл, садків, ТРЦ тощо. Крім того, чимало львів'ян скаржаться на зламування акаунтів у соцмережах. Як убезпечити себе від кібератак, Tvoemisto.tv розповіла експертка. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!