В Стрийському парку почали відновлювати жоржинарій

4056 0
Жоржинарій в Стрийському парку знаходиться в занедбаному стані. Небайдужі львів’яни в суботу, 8-го квітня, зібралися, щоб упорядкувати територію та висадити жоржини.
фото: Олександр Шутюк

фото: Олександр Шутюк

«Сезон висадки жоржин у Стрийському парку оголошується відкритим!», - оголосив у своєму блозі  Олександр Шутюк, співробітник комунального підприємства «Інститут просторового розвитку».

Також він додав, що обсяг роботи виявився більшим, ніж очікувалось, тому в суботу вдалось висадити лише третину жоржин та підстригти таку ж частку кущів.

Чиайте також: Львів'ян кличуть на День відкритих дверей у ботанічний сад. Оновлено

Нагадаємо, жоржинарій в Стрийському парку знаходився в занедбаному стані. Замість декоративного квіткового саду, засадженого жоржинами, росли здичавілі кущі. Для того, щоб Стрийський парк став приємнішим і комфортнішим для відпочинку, активісти запустили спільнокошт на проект для відновлення жоржинарію. Для цього вирішили закупити 100 цибулин різних сортів. 

Почали з підстригання живоплоту, який вже давно не має належного вигляду.

Далі висадили саджанці жоржин.

 

 

На території вже встигли з'явитись "чужаки" - ялинолисті клени довелось зрізати.

Ось такий вид жоржинарій має після першого етапу прибирання.

 

Фото: Олександр Шутюк

Опублікувала Олеся Шеремета

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!