У сихівському лісі навесні облаштують екостежку

2953 0
Також проведуть природничу школу для малюків.
Фото Кращий Сихів

Фото Кращий Сихів

У сихівському лісі навесні облаштують екостежку. Про це в коментарі Tvoemisto.tv повідомила співзасновниця організації «Кращий Сихів» Наталія Піпа.

За її словами, екодоріжка – це частина великого природознавчого проекту «Твори зелений Сихів». На облаштування проекту громадська організація «Кращий Сихів» отримала грантові кошти – приблизно 100 тисяч гривень – від Інституту лідерства та управління УКУ.

Читайте також: Не тут і не так. Чому меморіал Небесній Сотні не варто встановлювати на площі Довженка

«Проект плануємо реалізувати в чотири етапи. Перший – це конкурс відеороликів серед дітей "Як я дбаю про свою планету". Далі – нагородження переможців, потім розробка екодоріжки і її презентація», – каже Наталя Піпа.

До конкурсу відеороликів залучатимуть дітей, віком від 8 до 12 років. Обов’язковою умовою є участь батьків у проектах дітей. Після цього буде обрано 20 переможців, які навчатимуться в природничій школі «Від пташки до комашки».     

«Природничу школу організовує ГО "Кращий Сихів" спільно з проектом "Зелений ліхтарик". Вона триватиме чотири суботи підряд у лютому. Ідея школи – вивчення природи: спостерігання за пташками, ведення польових щоденників», – розповідає Наталя Піпа.

Читайте також: «Бабки знають під чим підписуються». Як пройшло обговорення площі перед кіноцентром Довженка

Тим часом батьків залучатимуть до обговорення екостежки. Вони разом з громадою Сихова вираховуватимуть які стенди і де потрібно встановити, який розробити маршрут. Все це відбуватиметься спільно з екологами та ЛКП «Зелене місто».

«За основу візьмемо проект Львівського державного природничого музею, який в Рівненській області реалізовував подібне про чорного лелеку. Наприклад, ми не задумуємося над тим, що в сихівському лісі є дуб, старший за Сихів. Також важливий ставок за "Арсеном", адже там зимують крижні», – пояснює наталя Піпа.

Екостежку не будуть замощувати. Відкрити її планують наступного року 19 травня.

Андрій Костюк

ТЕГИ: Сихів

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!