Київ

В центрі Києва демонтували більшовицький пам’ятник

673 0
Демонтаж здійснили фахівці КП «Київблагоустрій» в рамках процесу декомунізації.
Фото: КМДА

Фото: КМДА

В Маріїнському парку демонтували радянський пам'ятник учасникам антиукраїнського Січневого повстання 1918 року. Про це повідомила заступниця голови КМДА Ганна Старостенко.

«Ідеологічна роль цього постаменту полягала у возвеличенні більшовиків, котрі влаштували збройний заколот проти Української Центральної Ради та Української Народної Республіки. Нам десятиліттями навʼязували в Герої – радянських та імперських катів. Тепер настав час назавжди позбутися ворожого культурологічного впливу», — зазначила Ганна Старостенко.

За інформацією КП «Київблагоустрій», пам’ятник важив близько 2,5 тонн.

Нагадаємо, 16 грудня  Києві  демонтували памʼятник екіпажу бронепоїзда «Таращанець», 9 грудня, знесли пам’ятник Миколі Щорсу, а 15 листопада прибрали з парку Івана Багряного пам’ятник Алєксандру Пушкіну. 

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!