У Києві цього року продовжать будувати пішохідний міст на острів Оболонський

1496 0
Пішохідний міст з Оболонської набережної добудують за кошти паризької агломерації
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Цього року столиця продовжить будівництво пішохідного мосту з Оболонської набережної на острів Оболонський, яке здійснює з 2020 року коштом меценатів. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

«Цього року столиця продовжить будівництво пішохідного мосту з Оболонської набережної на острів Оболонський, яке здійснює з 2020 року за рахунок меценатських коштів. Гроші з міського бюджету ми не залучаємо. Київ отримав кошти на продовження будівництва від Метрополії Великого Парижа. Це – цільові кошти, які іноземні партнери виділили нам на зведення саме цього об’єкта», – повідомив мер Києва.

Кличко відзвітував, що на початок 2023 року вже встановили 3 опори мосту і розпочали встановлення четвертої, а також закупили матеріали. Цього року за кошти, що надала Метрополія Великого Парижу, завершать встановлення 4-ої опори мосту, закуплять і встановлять допоміжні й частково – прогонні конструкції та придбають металоконструкції.

Нагадаємо, за проєктом, конструкція мосту спиратиметься на 4 опори, дві з яких розташовані у протоці. Ширина мосту буде 4 метри, довжина – 164 метри. Також місто облаштує і територію острова Оболонський, що входить до регіонального ландшафтного парку «Дніпровські острови».

Станіслав Нестеренко

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!