В Україні буде референдум щодо вступу до НАТО

1853 0
Президент Петро Порошенко анонсував проведення референдуму про вступ України до НАТО.
фото: joinfo.ua, uanato.info, hvylya.net

фото: joinfo.ua, uanato.info, hvylya.net

Президент України Петро Порошенко в інтерв'ю французькому телеканалу iTele заявив, що хоче провести референдум про приєднання України до НАТО, передає iTele в Twitter. "Питання про приєднання України до НАТО є фундаментальним, я проведу референдум, вирішить народ", - заявив він.

Нагадаємо, 23 грудня 2014 року Верховна Рада України ухвалила за основу та в цілому президентський проект закону про відмову України від позаблокового статусу. У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що позаблоковий статус України виявився неефективним у контексті убезпечення держави від зовнішньої агресії та тиску. При цьому міжнародні зобов’язання щодо поваги незалежності, суверенітету і недоторканості кордонів України не гарантували її зовнішню безпеку.

Джерело: Українська правда, РБК-Україна


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!