В Україні День захисника перейменували на День захисників і захисниць

1235 0
За це рішення проголосували 317 депутатів.
фото: 24tv.ua

фото: 24tv.ua

День захисника тепер буде Днем захисників та захисниць. Під час учорашнього засідання Верховної ради депутати підтримали законопроєкт №2325, яким передбачене перейменування Дня захисника України, який відзначається 14 жовтня, на День захисників та захисниць.

Читайте також: Як у Львові відзначатимуть день захисника України. Програма

За це рішення проголосували 317 депутатів.

У пояснювальній записці до законопроєкту вказано, що попередня назва свята -  «День захисника України» – не повністю передавала його суть та зміст, адже Україну боронять також і жінки.

«Мова є важливим кодом, через який формується бачення суспільства про історію, культуру та традиції свого народу. Тому вживання коректних назв дозволяє адекватно відобразити роль обох статей – і жінок, і чоловіків у боротьбі за незалежність та територіальну цілісність України», – йдеться у документі.

За даними Міністерства оборони, нині у Збройних Силах України служать понад 27 тисяч жінок. 

Нагадаємо, п'ятий президент України Петро Порошенко переніс День захисника вітчизни з 23 лютого на 14 жовтня і перейменував його в День захисника України.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!