В Україні дозволили бустерну дозу вакцини дітям від 12 років

1030 0
Робити бустерне щеплення рекомендують через 6 місяців після завершення первинного курсу вакцинації.
Фото умовне

Фото умовне

В Україні дозволили робити бустерну дозу вакцинації від Covid-19 дітей віком від 12 до 17 років. Робити щеплення рекомендують через 6 місяців після завершення первинного курсу вакцинації.

Джерело: пресслужба МОЗ

У випадках, коли дитина з медичних показань отримала додаткову дозу вакцини, то бустер вводять через 3 місяці після додаткової дози. Для бустерного щеплення дітей від 12 років необхідно використовувати лише мРНК-вакцину, яка схвалення для застосування у цій віковій групі. В Україні до такої категорії наразі належить Pfizer (Comirnaty).

Для щеплення дітей віком 12-13 років обов’язковою є інформована згода (форма N 063-2/о) батьків або опікунів, відповідно до статті 43 «Основ законодавства про охорону здоров’я».

Читайте також: Як змінився Сovid-19 і чи будуть нові обмеження на Львівщині

«Пацієнти віком від 14 років можуть самостійно звернутися до будь-якого пункту щеплення від коронавірусу чи центру вакцинації, при цьому не обов’язково мати декларацію з педіатром чи сімейним лікарем», – зазначають у МОЗ.

А люди віком від 18 років, які вже пройшли первинний курс вакцинації, також можуть зробити бустерну дозу щеплення. Перший бустер можна робити, якщо пройшло понад 5 місяців після вакцинації другою дозою дводозної вакцини або однією дозою однодозної. Другий бустер – через 4 місяці після отримання першого.

Нагадаємо, що майже 30 тисяч доз вакцини Pfizer доставили у львівські пункти вакцинації. У міському Центрі здоров’я та медичної статистики запевнили, що кількості вакцини буде достатньо, аби всі охочі мали можливість зробити щеплення.

Ірина Давосир

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!