В Україні дозволили обмінювати валюту через банкомати та термінали

6433 0
При обміні до 150 тисяч гривень, особисті дані вказувати не потрібно.
Фото: rakhivnews.in.ua

Фото: rakhivnews.in.ua

Із 1 січня в Україні дозволили продавати та купувати іноземну валюту через платіжні термінали та банкомати. Ця норма передбачена у постанові Нацбанку про валютно-обмінні операції, пише Liga.net.

За новими правилами, у платіжний термінал можна буде вносити гривневу купюру та отримувати валюту, яку зможе запропонувати апарат (без карткового рахунку). При обміні до 150 тисяч гривень, особисті дані вказувати не потрібно. 

Читайте також: Нацбанк ввів в обіг нові монети шестигранної форми. Фото

Після операції, людина має отримати чек із зазначенням суми, курсу конвертації і можливо особистих даних (якщо сума перевищує 150 тисяч. За необхідності, зробити зворотну операцію можна за 15 хв.

Для введення нових вимог до фінансових організацій, НБУ затвердило відповідну постанову у червні та запровадило шестимісячний перехідний період, за який розробляли програмне забезпечення.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!