В Україні дозволили складати теоретичний іспит на права без відвідування автошколи

626 0
Тепер майбутні водії мають вибір, як вивчати теоретичну частину.
Фото умовне

Фото умовне

Відтепер українці можуть складати теоретичний іспит в сервісному центрі МВС без навчання в автошколі. Раніше майбутні водії повинні були проходити теоретичну частину навчання в акредитованому закладі. Про це повідомили у пресслужбі Головного сервісного центру МВС.

Зазначають, що українці тепер мають вибір або самостійно готуватись до теоретичного іспиту, або ж опанувати навчання в автошколі. 

«Скласти теоретичний іспит можна буде і в Центрах надання адміністративних послуг. Для цього потрібно перепідписати узгоджені рішення з сервісними центрами МВС. Для складання теоретичних іспитів Центрам надання адміністративних послуг необхідно оснащити відповідними технічними засобами контролю з використанням фото-, відео- та аудіофіксації», – йдеться у повідомленні Сервісного центру.

Для складання теоретичного іспиту необхідно відповісти на 20 питань за 20 хвилин. Під час тесту допускається 2 помилки, якщо більше – іспит не складено. При цьому наступна спроба стане доступною не раніше, ніж через 10 днів. 

Читайте також: В Україні запровадили нові правила отримання посвідчення водія. Що змінилося

«Цей час виділяється для того, щоб кандидат у водії міг краще підготуватися. У майбутніх кермувальників є необмежена кількість спроб для складання теоретичного іспиту», – пояснили у центрі.

Люди, які вирішили самостійно вивчити теоретичний матеріал, можуть використовувати друковану чи електронну навчальну літературу або вчити правила дорожнього руху відповідно до тем типової навчальної програми. 

Для проходження тестування майбутні водії звертаються до будь-якого сервісного центру МВС. Там отримують талон запису через функціонал е-запис або через термінал сервісного центру МВС. 

Які документи потрібні:

  • паспорт громадянина України з відміткою про місце реєстрації або ID-картку чи паспорт громадянина України для виїзду за кордон (надається разом з довідкою про місце проживання);

  • медична довідка, що підтверджує допущення до керування транспортним засобом обраної категорії;

  • ідентифікаційний номер;

  • наявне посвідчення водія (у разі отримання права на керування транспортними засобами іншої категорії).

Нагадаємо, нещодавно мністр цифрової трансформації України Михайло Федоров анонсував нову послугу у сервісі «Дія». Відтепер замовити нове посвідчення водія можна буде з доставкою кур’єром або на відділення Укрпошти.

Тетяна Дзяма

____________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!