В Україні до Дня Незалежності друкують книгу про Народних героїв України

997 0
До видання увійдуть розповіді про 45 героїв, серед яких будуть військові розвідники.
Фото: Головне управління розвідки Міністерства оборони України

Фото: Головне управління розвідки Міністерства оборони України

В Україні до Дня Незалежності планують надрукувати видання про Народних героїв України, куди увійдуть розповіді про 45 героїв, 9 з яких нагородили відзнакою посмертно, повідомили у Міністерстві оборони України. 

Читайте також: «Совковість» в минулому. Яким буде цьогорічний парад на День Незалежності 

Презентація видання має відбутися напередодні 30-ї річниці Незалежності України. Планується, що до видання обсягом 400 сторінок увійдуть розповіді про 45 героїв.

Розповіді в книжки побудовані так, щоб читач чув голоси нагороджених, інтонацію та особливості мови.  

«Ці розмови дають змогу зрозуміти, що ж такого надзвичайного зробила людина, яка була відзначена народом. Кожна розмова чи нарис про героя – приклад мужності, жертовності та прояву глибинної любові до власної країни», – зазначили у пресслужбі. 

Читайте також: Як Львів відзначатиме День Незалежності

Книжка про Народних героїв складається з трьох частин, де в першому розділі будуть розмови з тими захисниками України, які отримали нагороди прижиттєво. 

Другий розділ присвячено пам’яті загиблих, а у третій – волонтерам, медикам, журналістам і громадським діячам, які не менш віддано захищають Україну. 

Книжку планують презентувати у понеділок, 23 серпня, о 14.00 год в актовому залі червоного корпусу Київського національного університету імені Тараса Шевченка.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!