Політична реклама

В Україні диференційовано плату в Пенсійний при купівлі авто

1005 0
Кабінет Міністрів України встановив збір на державне пенсійне страхування при купівлі-продажу авто залежно від його вартості. Про це йдеться в постанові Кабміну, прийнятій вчора.


Згідно з унесеними змінами, збір на обов'язкове державне пенсійне страхування з операцій купівлі-продажу авто виплачується в розмірі залежно від вартості легкового автомобіля, визначеної відповідно до договору купівлі-продажу в розмірі 3%, 4% і 5%, повідомляє ТВі.

Сплачується 3%, якщо вартість легкового автомобіля не перевищує 182 820 грн. або 165 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня звітного року (в Україні з 1 січня 2013 р. розмір прожиткового мінімуму становить 1108 грн);

4% – якщо вартість легкового автомобіля перевищує 165, але не перевищує 290 розмірів прожиткового мінімуму (до 321 320 грн.)

5% – якщо вартість легкового автомобіля перевищує 290 розмірів прожиткового мінімуму (більше 321 320 грн.).

Суми таких зборів сплачують на бюджетні рахунки для зарахування надходжень до загального фонду державного бюджету, відкриті в головних управліннях Казначейства, за місцем проведення першої державної реєстрації в Україні легкового автомобіля в підрозділах Державтоінспекції МВС.

Зазначимо, раніше розмір пенсійного збору становив 3% незалежно від вартості автомобіля.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!