Політична реклама

В Україні формують реєстр ям на дорогах

1727 0
В Україні створили спеціальний веб-сервіс, де можна реєструвати заяви про дефекти на автомобільних дорогах загального користування. Тут будь-хто з громадян може поскаржитись на погану дорогу, ями тощо. Діє сервіс на базі сайту Державного агентства автомобільних доріг України.

Веб-сервіс на сайті www.ukravtodor.gov.ua розпочав роботу 20 травня. Він дозволить українцям не лише зафіксувати недоліки дорожнього покриття, а й отримати зворотну реакцію безпосередньо від виконавців робіт – Служб автомобільних доріг в областях, інформують в Укравтодорі.

«Цей сервіс функціонуватиме за аналогією спеціалізованого громадського веб-ресурсу «Укряма», за чиєї підтримки ми й реалізуємо цей проект», – розповів голова Укравтодору Олександр Малін.

Різниця між цими сервісами, з його слів, у тому, що на веб-сайті Укравтодору акумулюватиметься інформація про дефекти на автомобільних дорогах загального користування, тобто тих, котрі належать до сфери управління держагентства, у той час як на «Укрямі» – переважатимуть скарги на стан дорожньої мережі комунальної власності.

Аби повідомити про яму, потрібно зареєструватись на сайті служби, залишити заявку-прохання про ліквідацію конкретного дефекту, описавши, де він знаходиться, його тип та розмір. Система автоматично скерує скаргу до Служби автомобільних доріг у відповідному регіоні. Такі заявки, каже Олександр Малін, для керівників у регіонах повинні бути пріоритетними.

«Сервіс яскраво продемонструє ефективність роботи дорожників у кожному регіоні в кожному конкретному випадку», – підкреслив Малін.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!