В Україні хочуть проектувати ліфти у будинках від трьох поверхів

1615 0
А вже у 4-поверхівках ліфти мають стати обов’язковим атрибутом.
Фото: linkedin.com

Фото: linkedin.com

Міністерство регіонального розвитку та будівництва пропонує змінити державні будівельні норми щодо проектування ліфтів у багатоквартирних будинках. Про це у Facebook повідомив керівника міністерства Лев Парцхаладзе.

«Досі у наших ДБН містяться застарілі норми про проектування ліфтів – обов’язкове їх встановлення в будинках заввишки 5 і більше поверхів. У сучасному світі у малоповерховій житловій забудові також мають бути вимоги до більш зручних та комфортних умов проживання людей. Щоб зручно було кожному – людині похилого віку, людині з інвалідністю, батькам з дитячими візками, тимчасово маломобільним людям та й просто всім, хто приходить ввечері додому з важкими сумками чи пакетами», – каже Лев Парцхаладзе.

Читайте також: Нові ДБН про безбар'єрний простір запрацюють із 1 квітня

Тому в Мінрегіонбуді думають про те, щоб змінити два пункти ДБН і рекомендувати проектувати ліфти у нових житлових будинках вище 3-х поверхів, а для будинків вище 4-х поверхів зробити це обов’язковою вимогою.

Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні акти, що використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!