В Україні може змінитися система призову до армії

8065 0
Нова модель призову розглядатиметься та обговорюватиметься разом із громадськістю.
Фото: Слово і Діло

Фото: Слово і Діло

Через повномасштабне вторгнення росії в Україні можуть змінити правила призову в армію. Зараз розглядається кілька моделей майбутньої безпекової реформи ЗСУ, а одна з них — як в Ізраїлі. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час спілкування з ізраїльськими студентами, передає видання Фокус.

За його словами, війна в країні змусила сотні тисяч людей не лише взяти до рук зброю, а й навчитися користуватися нею. Нова модель призову розглядатиметься та обговорюватиметься разом із громадськістю. 

Читайте також: Мобілізація-2022. Коли і де на Львівщині можуть вручати повістки та кого не можуть мобілізувати

Президент зазначив, що вже зараз зрозуміло, багато українців знатимуть, як воювати і поводитися зі зброєю. Це також пов'язано з тим, що в країні виникла територіальна оборона, куди вступили сотні тисяч громадян.

«Як раніше, з погляду захисту нашої держави й армії, а також кількості військових, так уже не буде, і підхід буде змінено і для студентства тощо», — заявив президент.

Яка модель призову в Ізраїлі?

В Ізраїлі існує обов'язковий призов для всіх громадян Ізраїлю віком від 18 років, це стосується і чоловіків, і жінок, які є євреями. Відповідно до «Закону про військову службу» Ізраїлю термін проходження служби для чоловіків становить 30 місяців, а для жінок — 12. Багато солдатів, які пройшли обов'язкову службу, також повинні перебувати в резерві відповідно до потреб армії. Також більшість майбутніх студентів призиваються до ізраїльської армії, а середній вік студента-першокурсника в країні становить близько 23 років.

Нагадаємо, в Україні зареєстрували петицію зі зверненням до президента Володимира Зеленського з вимогою вивести добровольців територіальної оборони ЗСУ з зони бойових дій та не підписувати законопроєкт №6521.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!