В Україні може з’явитися стратегія регулярної вакцинації проти Covid-19

1430 0
Вакцинація може відбуватися хвилями так, як це відбувається із щепленнями проти грипу.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

У Міністерстві охорони розробляють декілька стратегій вакцинації проти коронавірусу. Зокрема, вони розглядають варіант регулярної вакцинації так само, як і проти грипу, передає Громадське. 

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко зазначив, що усе буде залежати від мутацій коронавірусу. 

«Можливо, перейдемо на вакцинацію, як під час грипу, коли ми знаємо, що хвилі переважно трапляються восени, жовтень-листопад, і кінець січня — початок лютого. Тому можливий варіант, що щеплення проти COVID-19 будемо робити у серпні-вересні. Маємо захист — і далі повторно у той самий період», – сказав він. 

Читайте також: Бустерна доза. Навіщо, кому потрібна, як отримати і чим відрізняється від додаткової 

Нагадаємо, що 14 грудня цього року міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко підписав наказ МОЗ №2770 від 13 грудня 2021 року про введення додаткової дози вакцини від коронавірусу. Відповідно до наказу, отримати додаткову дозу незалежно від того, якою вакциною щепилися раніше, рекомендують деяких категоріям людей. Детальніше тут

В Україні також запровадили ревакцинальну дозу вакцини від коронавірусу для медичних працівників та співробітників будинків інтернатного типу. Вони можуть отримати її щонайменше через шість місяців з дати отримання другої дози. 

Для ревакцинальної дози використовуватимуть лише м-РНК-вакцини – Moderna або Comirnaty/Pfizer, незалежно від того, якою вакциною щеплена людина.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!