В Україні можуть створити військову поліцію. Чим вона буде займатися

981 0
Метою створення військової поліції є підтримання військової дисципліни.
фото умовне

фото умовне

В Україні планують створити військову поліцію. Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони України.

Як йдеться у повідомленні, у розробці відповідного законопроєкту бере участь Головне управління військової юстиції Міністерства оборони України.

«Військова поліція має стати військовим формуванням із правоохоронними функціями і входитиме до системи Міноборони України. Орган буде утворено на основі Військової служби правопорядку в ЗСУ. До нього перейдуть окремі повноваження щодо оперативно-розшукової діяльності та досудового розслідування військових злочинів (в зонах бойових дій)», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: В Україні хочуть змінити правила мобілізації. Хто може вручати повістки

У Міноборони зазначили, що метою створення військової поліції є підтримання військової дисципліни серед військовослужбовців ЗСУ, Міноборони, ДССТ (Державна спеціальна служба транспорту).

Серед основних завдань військової поліції:

  • правоохоронна діяльність з попередження, виявлення, припинення військових злочинів згідно з нормами Кримінального процесуального кодексу України та військових статутів,
  • оперативно-розшукова діяльність,
  • спеціальна превенція у ЗСУ, ДССТ,
  • забезпечення правопорядку, військової дисципліни у ЗСУ, ДССТ,
  • захист прав військовослужбовців,
  • захист державного майна,
  • виконання покарань.

Зокрема, передбачається досягнення сумісності військової поліції з відповідними структурами держав-членів НАТО. Зараз законопроєкт проходить процедуру погодження.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!