В Україні можуть заборонити рекламні щити вздовж доріг

1130 0
Зовнішня реклама в смузі відведення доріг відволікає водіїв на кілька секунд, що може спричинити ДТП.
ФОТО: з телеграму Верховної Ради

ФОТО: з телеграму Верховної Ради

Кабінет Міністрів України вніс до Верховної Ради України законопроєкт № 7696. В ньому передбачена заборона розміщення рекламоносіїв та прокладання інженерних комунікацій уздовж смуги автомобільних доріг загального користування. Про це повідомила пресслужба Верховної Ради України.

Читайте також: В Україні хочуть збільшити штрафи за порушення правил дорожнього руху

Як йдеться в пояснювальній записці до законопроєкту, розміщення рекламних щитів у межах смуги відведення доріг, особливо на основних під'їздах до значних міст та обласних центрів, призводить до інформаційного навантаження дорожньої обстановки, додаткової фіксації погляду водія та збільшення часу його реакції під час керування автомобілем. 

Крім того, зовнішня реклама в смузі відведення доріг відволікає водіїв на кілька секунд, що може спричинити ДТП.

Нагадаємо, через воєнний стан на Львівщині не проводять жодних робіт, як-от капітальних ремонтів, реконструкцій чи поточних середніх. Наразі працюють лише на тих ділянках, де передбачені кошти у межах польського кредиту. Так, до кінця року планують завершити ремонт прикордонної дороги «Самбір  Нижанковичі», який почали минулоріч. Станом на зараз на цій ділянці провели ⅔ запланованих робіт.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!