В Україні можуть запровадити карантин вихідного дня

7586 0
Йдеться про те, щоб кожна родина у вихідний день залишалася вдома, у себе в родині.
Фото: Freepik

Фото: Freepik

В Україні пропонують запровадити карантин вихідного дня і відправити на дистанційне навчання ВНЗ і школи. Таку пропозицію озвучив голова медичного комітету Верховної Ради Михайло Радуцький в ефірі програми «Право на владу», передає УП.

«Жорсткий карантин ми не можемо ввести сьогодні. Ми це розуміємо. Але ми можемо ввести карантин вихідного дня. Це коли родина у вихідний день лишається у себе в родині. Нікуди не їздить: ні в ресторани, ні на концерти в Харків. Це можна витримати, це не закриття підприємств, це не зупинка», – каже він.

Радуцький також зазначив, що  постанову Кабміну №641 (Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів) треба змінювати, бо ВООЗ змінила критерії введення карантину і зонування. За його словами, 10 жовтня у президента буде нарада з цього приводу.

Він також додав, що пропонує і сподівається, що РНБО і президент підтримають пропозицію перевести школи і ВНЗ на дистанційне навчання, щоб зупинити ріст захворюваності на коронавірус.

Читайте також: За якої умови в Україні знову можуть ввести жорсткий карантин

Нагадаємо, що заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що у разі повної заповненості хворими на Covid-19 всіх ліжко-місць, які підготовані для госпіталізації таких хворих у лікарнях, Україна вимушена буде знову ввести жорсткий карантин.

Додамо, що за добу коронавірусну інфекцію підтвердили у 5,8 тисяч українців. В Україні наразі 21 тисяча ліжок заняті хворими на коронавірус.

За словами міністра Степанова, Україна починає підготовку до відкриття тимчасових госпіталів для хворих на Covid. Глава МОЗ порівняв ситуацію з коронавірусом в країні з тією, що була весною в Іспанії та Італії. Також Степанов заявив, що шукатиме з фахівцями нову форму контролю за поширенням Covid-19, адже люди не дотримуються епідемправил.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!