В Україні обрали голову майбутньої помісної православної церкви

3507 2
Саме він 6 січня під час співслужіння з Вселенським патріархом Варфоломієм отримає томос про автокефалію.
фото: Радіо Свобода

фото: Радіо Свобода

Об'єднавчий собор обрав предстоятелем майбутньої Української помісної автокефальної православної церкви (УПАПЦ) 39-літнього митрополита Переяславського і Білоцерківського Епіфанія (Сергія Думенка), який є намісником предстоятеля УПЦ КП Філарета. Про це повідомляє ВВС Україна.

Саме він 6 січня під час співслужіння з Вселенським патріархом Варфоломієм отримає томос про автокефалію. Як пише Радіо Свобода, Кандидатуру митрополита Епіфанія висунув 13 грудня Архієрейський Собор УПЦ (Київського патріархату). Він є ректором і професором Київської православної богословської академії.

Митрополит Епіфаній (в миру Думенко Сергій Петрович) народився на Одещині. Дитинство та шкільні роки минули в селі Стара Жадова Сторожинецького району Чернівецької області. Навчався у Київській духовній академії, пізніше стажувався в Афінському національному університеті (Греція) на філософському факультеті.

21 грудня 2007 року архієпископом Переяслав-Хмельницьким Димитрієм у Михайлівському Золотоверхому монастирі пострижений у чернецтво з іменем Епіфаній (на честь святителя Епіфанія Кіпрського). Рішенням Архієрейського собору УПЦ КП від 28 червня 2013 року возведений у сан митрополита Переяслав-Хмельницького і Білоцерківського та призначений Патріаршим намісником з правами єпархіального архієрея.

ТЕГИ: Томос

Читайте також:
16 Грудня, 2018 07:40
Мирослав О, і тута палання ватних задів у коментарях
15 Грудня, 2018 23:57
Софія Митрополит!? А ЧОМУ НЕ ПАТРІАРХ ВСІЄЇ УКРАЇНИ? Що тепер буде цей митрополит їздить в Константинополь кланяться ставать в позу та відвозидь мзду (данину мито мир оброк пожертви на церкуву (тепер не дам і копійки в церкву)). ЯКА ТОДІ ЦЕ НЕЗАЛЕЖНІСТЬ коли оцей митрополит буде всі питання вирішувати в Костантинополі і буде звідти отримувати вказівки скільки здерти з мирян данини! І так кинуть УКРАЇНЦІВ які за кордоном тепер вони безпосередньо підпорядкоавні Константинополю по всім церковним догматичним і канонічним законам.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!