В Україні обрали найкращий ескіз Великого Державного Герба. Фото

2442 0
Першу премію отримав проєкт Олексія Кохана.
фото: уніан

фото: уніан

В Україні оголосили результати конкурсу на кращий ескіз Великого Державного Герба. Загалом до конкурсу допустили 112 робіт. Про це повідомляє міністр культури Олександр Ткаченко.

Журі презентувало своє рішення сьогодні, 19 листопада, на засіданні Оргкомітету. Першу премію отримав проєкт Олексія Кохана. Ескіз-переможець містить обов’язкові елементи для великого Державного Герба, зокрема: герб Війська Запорозького, воїна-козака, лицаря з мушкетом та знак Княжої держави Володимира Великого, тобто Малий Державний герб.

Наступний крок – Міністерство юстиції підготує проєкт Закону України «Про державні символи», що передадуть до Верховної Ради. Якщо депутати підтримують цей вибір конституційною більшістю – відповідний ескіз буде офіційно оформлений, як Великий Державний Герб.

Додамо, що згідно з частиною першою статті 20 Конституції, державними символами України є Державний Прапор, Державний Герб і Державний Гімн. Водночас тризуб – це малий герб, а має бути ще й великий.

Так, у частині третій та четвертій статті 20 Основного закону, Великий Державний Герб встановлюється з урахуванням малого Державного Герба та герба Війська Запорізького законом, що приймається не менш як двома третинами від конституційного складу Верховної Ради. Головним елементом великого Державного Герба є Знак Княжої Держави Володимира Великого (малий Державний Герб).


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!