В Україні оголосили конкурс на найкращий ескіз великого Державного Герба

1567 0
До 1 листопада Кабмін повинен провести всебічне суспільне обговорення ескізу великого Державного Герба, а до 1 грудня – визначити переможця конкурсу.
фото: європейська правда

фото: європейська правда

Народні депутати від партії «Слуга народу» на чолі з Головою Верховної Ради Дмитром Разумковим зареєстрували у парламенті проєкт постанови про конкурс на найкращий ескіз великого Державного Герба України.

Текст документу опублікували на сайті Верховної Ради. Відповідно до нього, планують доручити Кабінету Міністрів провести конкурс на найкращий ескіз великого Державного Герба. Зокрема, до 1 жовтня 2020 року уряд мав би утворити організаційний комітет, розробити та затвердити відповідні положення, а також вирішити питання фінансового та матеріально-технічного забезпечення організації та проведення конкурсу.

Читайте також: Глави держав та духовні лідери привітали Україну з Днем Незалежності

Після цього, до 1 листопада, Кабмін повинен провести всебічне суспільне обговорення ескізу великого Державного Герба, а до 1 грудня – визначити переможця конкурсу та подати на розгляд Верховної Ради пропозиції за результатами конкурсу.

Додамо, що згідно з частиною першою статті 20 Конституції, державними символами України є Державний Прапор, Державний Герб і Державний Гімн. Водночас тризуб – це малий герб, а має бути ще й великий.

Так, у частині третій та четвертій статті 20 Основного закону, Великий Державний Герб встановлюється з урахуванням малого Державного Герба та герба Війська Запорізького законом, що приймається не менш як двома третинами від конституційного складу Верховної Ради. Головним елементом великого Державного Герба є Знак Княжої Держави Володимира Великого (малий Державний Герб).



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!