Першого російського військового оголосили в розшук за зґвалтування жінки на Київщині

5582 0
Військовослужбовцю РФ повідомили про підозру в порушенні законів та звичаїв війни. Він оголошений у розшук за зґвалтування.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Офіс генерального прокурора вперше повідомив про підозру у порушенні законів та звичаїв війни військовослужбовцю Російської Федерації через зґвалтування жінки у Київській області. Про це повідомила генпрокурорка Ірина Венедіктова.

«Перша підозра військовослужбовцю росії за зґвалтування жінки в Київській області. До нас надходить оперативна інформація про статеві злочини російських військових на окупованих територіях і в «гарячих точках». Прокурори Київщини встановили військовослужбовця РФ, який убив беззбройного чоловіка і неодноразово ґвалтував його дружину», – написала вона на своїй сторінці у Фейсбук.

Читайте також: У Маріуполі відбувається справжній геноцид, - Глава УГКЦ

Вона також зазначила, що п'яний окупант разом зі своїм товаришем по службі неодноразово ґвалтував дружину вбитого, погрожуючи їй зброєю, а також погрожуючи її малолітній дитині, яка була разом із потерпілою.

«Військовослужбовцю РФ повідомили про підозру в порушенні законів та звичаїв війни. Він оголошений у розшук і до суду подано клопотання про затримання. Знайдемо кожного негідника і змусимо відповідати за всією суворістю закону!», –зазначила генпрокурорка.

Додамо, про те, що російські загарбники ґвалтують жінок на тимчасово окупованих українських територіях, вперше заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на початку березня. Утім, нині немає достовірної інформації про кількість жертв. На тимчасово окупованих територіях росіяни тримають міста у страху, там не працюють ні правоохоронні органи, ні лікарі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!