В Україні оновили деякі сигнали повітряної тривоги

6413 0
Систему сповіщень про різні види небезпеки оновили через ядерний шантаж рф.

В Україні запровадили нові сигнали повітряної тривоги. Зокрема, оновили сигнал хімічної та радіаційної небезпеки, а також сигнал, який сповіщатиме про евакуацію з міста. Про це повідомили у Центрі протидії дезінформації при Раді національної безпеки та оборони України.

Так, через загострення ядерного шантажу рф деякі громади запроваджують нові сигнали тривоги, які повідомлятимуть про різні види небезпеки.

Вони звучатимуть таким чином:

  • сигнал хімічної небезпеки – звук церковних дзвонів.
  • сигнал радіаційної небезпеки – дзвін у набат.
  • сигнал евакуації з міста – гудок потяга. Після такого сповіщення слід увімкнути місцеве радіо або телебачення та чекати на подальшу інформацію.

 

Також у ЦПД нагадали, що під час оголошення повітряної тривоги лунає довгий безперервний сигнал сирени щонайменше 30 секунд. Українців закликали не ігнорувати сигнали повітряної тривоги і у разі її оголошення негайно перейти до найближчого укриття.

Нагадаємо, застосунок «Повітряна тривога» попереджатиме не тільки про повітряну небезпеку, а й про хімічну та радіаційну небезпеку та інші загрози. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!