В Україні підтримали законопроект про розвиток інклюзивної освіти

2590 0
Верховна Рада України підтримала зміни до Закону України «Про освіту» щодо особливостей доступу осіб з особливими освітніми потребами до освітніх послуг.
Зображення: .protothema.gr

Зображення: .protothema.gr

Законопроект № 6437 підтримали 297 народних депутатів. Про це повідомив Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба. «Його реалізація сприятиме врегулюванню питання доступу осіб з особливими освітніми потребами до освітніх послуг у навчальних закладах незалежно від форми власності та підпорядкування», – прокоментував він.

Читайте також: Чому дорослим не слід боятись інклюзивної освіти

За словами Миколи Кулеби, найголовніше, що забезпечуватиме Закон – фінансування навчання осіб з особливими освітніми потребами за рахунок коштів субвенції з Державного бюджету місцевим бюджетам.

Окрім того, Закон:

• закріплює право на освіту осіб з особливими освітніми потребами і надає їм можливість отримувати освіту в усіх навчальних закладах, у тому числі безоплатно в державних і комунальних навчальних закладах, незалежно від «встановлення інвалідності»; 
• запроваджує дистанційну та індивідуальну форми навчання;
• визначає поняття «особа з особливими освітніми потребами», «інклюзивне навчання», «індивідуальна програма розвитку» і «корекційно-розвивальні та психолого-педагогічні послуги»;
• надає можливість особам з особливими освітніми потребами отримати психолого-педагогічну та корекційно-розвиткову допомогу, створює для таких осіб інклюзивні та спеціальні групи (класи) у загальноосвітніх навчальних закладах.

Ознайомитись з текстом законопроекту можна за посиланням.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!