В Україні підвищили пенсійний вік для жінок

2995 0
Мінімальний пенсійний вік для жінок збільшують до 60 років.
Photo by Chastagner Thierry on Unsplash

Photo by Chastagner Thierry on Unsplash

В Україні з 1 квітня цього року пенсійний вік для жінок, які народилися після першого квітня 1961 р. підвищать до 60 років, повідомляє пресслужба Пенсійного фонду.

«З 1 квітня 2021 року пенсійний вік для жінок буде підвищено до 60 років. Жінки, які народилися у період з 1 жовтня 1960 року по 31 березня 1961 року, зможуть вийти на пенсію після досягнення віку 59 років і 6 місяців. А жінки, які народилися після 1 квітня 1961 року, можуть отримати пенсію за віком лише після досягнення 60 років – у 2021 році», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Коли та на скільки. У Мінсоцполітики показали календар підвищення пенсій в 2021 році

Повідомляється, що страховий стаж необхідний для призначення пенсії за віком також поступово збільшується, та становить у 2021 р уже 28 років. Щорічно вимоги щодо страхового стажу зростатимуть на один рік та у 2028 р. становитимуть 35 років.

У Пенсійному фонді також пояснюють, що для того, аби отримувати пенсію в розмірі не меншому за прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність, недостатньо лише досягти пенсійного віку та мати необхідних 28 років страхового стажу. Тільки при наявності у жінок страхового стажу 30 років, мінімальний розмір пенсії за віком встановлюється в розмірі прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, визначеного законом.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!