В Україні планують масову вакцинацію від грипу

4492 0
Симптоми коронавірусу та грип можуть бути схожими.
фото: bzv.org.ua

фото: bzv.org.ua

У МОЗ прогнозують другу хвилю захворювання на коронавірус. До цього українці мають провакцинуватись від грипу. Про це в інтерв’ю РБК-Україна розповів головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Читайте також: Як у Львові роблять тести на Covid-19 і чому послаблювати карантин зарано

«Ми паралельно проводимо боротьбу з першою хвилею, а до другої хвилі ми готуємось за таким принципом. Ми хочемо виключити поєднання двох схожих інфекційних захворювань, які передаються однаковими шляхами і можуть одночасно призвести до значного спалаху інфекційних хвороб, заповнити наші інфекційні відділення та викликати велику кількість пневмоній. Це грипоподібні захворювання та коронавірус», – каже він.

Для того, щоб унеможливити такі спалахи восени, треба готуватись до масової вакцинації проти грипу в цьому році, додає лікар. Зокрема вже зараз треба  закуповувати вакцину та вакцинуватись як тільки вона з’явиться на ринку України та інших європейських країн.

«Вакцина проти грипу кожного року змінює штам вірусу, який входить до її складу. Тому зараз в конкретний період часу ми ще не можемо вакцинуватися, бо вакцини немає. Розраховуємо на липень, серпень, вересень. Як тільки з'явиться вакцина, потрібно масово вакцинуватись проти грипу», – додав Віктор Ляшко.

Додамо, що симптоми коронавірусу та грип можуть бути схожими, зокрема температура та кашель. Обидва захворювання можуть спричинитися пневмонію.

Читайте також: Як інфекційна лікарня у Львові готувалась до боротьби з Covid-19

Нагадаємо, що в Україні є понад 16 тисяч хворих на коронавірус, із них на Львівщині – 825, 22 померли, 158 вилікувались.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!