В Україні планують скасувати вихідний на 8 березня

4477 1
Український інститут національної пам’яті підтвердив ініціативу щодо зміни календаря державних свят.
фото: ngzt.ru

фото: ngzt.ru

В Україні планують переформатувати Міжнародний жіночий день, який відзначають 8-го березня, на День боротьби за права жінок. При цьому запропоновано позбавити його статусу вихідного. Про це заявив директор Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович, інформує Главред.

Окрім того, 1-ше травня пропонують залишити вихідним, проте замість Дня міжнародної солідарності трудящих українці відзначатимуть його як День праці.

Читайте також: Вшануймо працею: українці не досить багаті, щоб так багато святкувати й відпочивати

За словами Володимира В’ятровича, Інститут національної пам’яті має на меті подавати відповідний законопроект як урядовий. Попередньо домовилися щодо проведення консультацій із чиновниками Міністерства культури та представниками громадськості. Якщо проект не вдасться подати як урядовий, то його зареєструють депутати.

«Я вважаю, що для країни це буде надзвичайно важливий крок вперед. Це продовження декомунізації. Тому що ми нарешті повинні припинити жити синхронно з державою-агресором», – додав голова Українського інституту національної пам’яті.

Читайте також: Жінка – не кінь. 8 думок про свято 8 березня

Микита Гладченко


Читайте також:
14 Листопада, 2017 12:47
віктор Сучасна людина освідчена не вірить у релігійні казочки.Треба зробити Новий рік 25 груднятобто 1-шим січня. Свята Украіни:8 травня,28 червня-Конституція,23 серпня-Прапор,24 серпня-Незалежність і все!Треба дуже багато працювати,бо досвяткуемось...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!