В Україні планують ввести платний проїзд дорогами для іноземців

1853 0
Гроші, які іноземці платитимуть за проїзд українськими дорогами, скеровуватимуть на ремонт та будівництво доріг.
фото: Inspired

фото: Inspired

В Україні планують ввести платний проїзд дорогами для іноземців. Про це повідомляє видання «Укрінформ» з посиланням на міністра інфраструктури України Владислава Криклія.

«Для іноземців плануємо ввести платний проїзд дорогами України. Адже вони не завжди купують акцизи і виходить не зовсім справедливо стосовно наших автомобілістів, які сплачують акциз. Наприклад, в Україну заїздить велика фура з повним баком пального на іноземних номерах, вона проїздить тисячу кілометрів нашими дорогами і нічого за це не платить. Отож ми будемо планувати певний механізм і сподіватимемося, що депутати це підтримають», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Відтепер стежити за станом українських доріг можна онлайн

Наразі така ініціатива перебуває на етапі розробки. Уряд планує внести до парламенту законопроєкт, який запровадить плату за проїзд для іноземців. Гроші, які іноземці платитимуть за проїзд українськими дорогами, скеровуватимуть до дорожнього фонду, на ремонт та будівництво доріг.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!