В Україні планують виготовити ще один літак Ан-225 «Мрія»

3137 0
Компанія «Антонов» планує створити ще одну «Мрію» спільно з китайським підприємством.
фото: www.ukrinform.ua

фото: www.ukrinform.ua

До кінця 2016 року ДП «Антонов» має намір домовитися з китайською компанією Aerospace Industry Corporation of China (AICC) про розробку проектної документації для завершення збирання другого екземпляра повітряного судна Ан-225 «Мрія». Про це заявив президент «Антонова» Олександр Коцюба, – пише сайт «Обозреватель».

«У 2016 році плануємо підписати договір на розробку проектної документації. Багато що залежить від китайської сторони. З нашого боку проблем немає», – зазначив він. Коцюба також уточнив, що зараз з китайською стороною немає чітких домовленостей про терміни будівництва літака, термін його передачі замовнику, а також про фінансування робіт. Усі ці питання є предметом обговорення сторін.

Читайте також: Made in Lviv: Невелика сімейна компанія, що завоювала європейський ринок

Раніше президент компанії AICC Чжан Йоушен заявив, що підписана «Антоновим» і AICC угода не передбачає передачі прав власності на літак «Мрія».

Довідка. Ан-225 «Мрія» (кодове ім'я НАТО – «Cossack») – найбільший та найпотужніший у світі транспортний літак, створений київським КБ імені Антонова. Ан-225 з максимальною спорядженою масою 640 т є найважчим літаком у світі. Для порівняння, третій за вантажопідйомністю (після Ан-124) американський військово-транспортний літак C-5 Galaxy має максимальну споряджену масу 381 т.

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!