В Україні планують запровадити паспорт вакцинації

1948 0
Саме ж масове вакцинування планують розпочати наприкінці лютого цього року.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Вакцинованих від коронавірусу осіб заноситимуть до спеціальної електронної бази, щоб потім лікарі могли видати довідку про щеплення, про це розповів заступник міністра охорони здоров’я, головний санлікар України Віктор Ляшко інформує «Українська Правда» із посиланням на телеканал «Україна 24».

Читайте також: Потрібні нові холодильники. Як Львів готується отримати вакцину проти коронавірусу

За його словами, коли на міжнародному рівні запровадять паспорти вакцинації, така електронна система дозволить оперативно видавати довідки про щеплення. 

«Сьогодні держава зацікавлена зробити щеплення безоплатно для всіх верств населення. Тому на перших етапах не потрібно розглядати можливість щеплення за власні кошти у приватних структурах, оскільки ми зацікавлені й маємо ресурс викуповувати всю вакцину, яка буде потрапляти або матиме можливість потрапити на ринок України. Коли ми говоримо про потенційну можливість вакцинації за власний кошт, це ми говоримо як мінімум про друге півріччя 2021 року, але і то не факт», – сказав Віктор Ляшко.

За словами Віктора Ляшка, за власні кошти вакцину українці зможуть придбати не раніше другого півріччя 2021 року.

Читайте також: МОЗ створило онлайн-мапу з пунктами тестування на коронавірус

Нагадаємо, масове вакцинування українців від коронавірусної хвороби планують розпочати у лютому 2021 року. Міністр також повідомив, що згідно з укладеним договором про закупівлю китайської вакцини Sinovac, її ефективність повинна бути не менше 70%. В іншому випадку Україні повинні повернути кошти. Раніше спеціалісти Anvisa – Національного агентства по нагляду за здоров’ям в Бразилії оголосили, що її рівень нижчий 60%, але вищий 50%. Ціна однієї дози китайської вакцини, постачальником якої буде компанія «Лекхім», сягатиме 504 гривні. Вона буде єдиною для всіх покупців і залежатиме від курсу долара.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!