В Україні планують запустити масове тестування на Covid-19. Де саме

1748 0
Зараз на території всієї країни ввели обмеження на рівні помаранчевої зони.
фото: Freepik.com

фото: Freepik.com

В Україні планують запустити масове тестування в червоних карантинних зонах за допомогою експрес-тестів на Covid-19. Про це в інтерв'ю РБК-Україна повідомив міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов.

За його словами, додатково виділили 1 млрд грн на закупівлю експрес-тестів.

«Це за різними оцінками буде приблизно до трьох мільйонів тестів на антиген, які будуть коштувати десь 380 грн, може, трохи менше. І передбачають масове тестування в червоних зонах з допомогою цих тестів», – каже він.

Читайте також: Більше шкоди, ніж користі. В Європейській Бізнес Асоціації проти «карантину вихідного дня» 

Відповідаючи на питання, чи потягне Україна словацький варіант, де масово протестували населення, Немчинов відповів, що «ми значно більша країна, фактично на порядок більше населення. І треба розуміти мультиплікатор витрачених зусиль на ці заходи. Це хороші заходи, ви пригадуєте, італійці це робили, але вони це робили в окремих містечках. Але ніхто не тестував 60 мільйонів італійців, які зараз проживають в країні».

Чиновник уточнив, що насправді ніхто від карантинних зон не відмовлявся. Зараз на території всієї країни ввели обмеження на рівні помаранчевої зони. Однак ніхто не скасовував червоних зон, де обмеження будуть більшими.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів 11 листопада запровадив в Україні так званий «карантин вихідного дня». Він запрацював 14-15 листопада і діятиме до 30 листопада. Працюватимуть лише продуктові магазини, аптеки, оператори поштового зв'язку, атвозаправки, транспорт, готелі та ті, хто надають соціальні послуги. На вихідних заборонять масові заходи, діяльність спорт-комплексів, басейнів, розважальних зон у ТРЦ, а ресторани та кафе зможуть працювати лише на виніс. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!