В Україні почнуть видавати ID-паспорти з електронним цифровим підписом

3215 0
Нововведення почне діяти восени.
фото: ukurier.gov.ua

фото: ukurier.gov.ua

З осені в Україні почнуть видавати внутрішні паспорти у вигляді ID-карток одразу з електронним цифровим підписом (ЕЦП). Про це повідомив прем’єр-міністр Володимир Гройсман на своїй сторінці в мережі Facebook.

«Широкому поширенню електронних послуг сприяє забезпечення українців надійними засобами електронної ідентифікації. Поки що в Україні таким засобом є електронний цифровий підпис (ЕЦП). Тож я радив би усім українцям, які не мають ЕЦП, оформлювати його», – пише прем’єр.

Читайте також: Усе, що треба знати про ID-картку. Міграційна служба відповіла на найпопулярніші запитання львів’ян

Також він додає, що до кінця року запрацює і Mobile ID (ЕЦП на SIM-картці) та ще низка онлайн-сервісів. Зокрема, йдеться про реєстрацію дитини та шлюбу онлайн.

Нагадаємо, що всі українці мають можливість з 1 листопада 2016 року оформити ID-картку, яка замінить внутрішній паспорт.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!