В Україні поступово зростає споживання електроенергії

673 0
Дефіцит потужності зберігається, найбільше – у вечірні години.
Фото умовне

Фото умовне

В Україні споживання електроенергії поступово зростає. Дещо зросло і виробництво електроенергії. Дефіцит потужності зберігається, найбільше – у вечірні години.

Джерело: Укренерго

«Після аварійного ремонту включено в роботу один блок на одній з теплових електростанцій. Також в Україну здійснюється імпорт електроенергії. Однак наявний обсяг виробленої електроенергії все ще недостатній для покриття споживання у повному обсязі», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Аварійні вимкнення електроенергії на Львівщині застосовують для 25% споживачів

Вироблена електроенергія розподіляється на забезпечення роботи енергетичної та критичної інфраструктури (водоканали, котельні, лікарні), а також на покриття потреб промисловості та населення. Зокрема, в Одеській області зберігаються мережеві обмеження.

«Енергосистема України вже пережила 13 ракетних атак та 15 хвиль атак БПЛА по енергооб’єктах. Крім цього, понад 10 ГВт основних встановлених потужностей наразі недоступні українській енергосистемі і знаходяться під контролем росіян», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, до аварійних вимкнень електроенергії на Львівщині належить 25% споживачів, тобто кожен четвертий. Ці вимкнення відбуваються паралельно до погодинних. Які графіки діють наразі у Львові, можна переглянути тут.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!