В Україні Президент узаконив 6-місячні контракти військовослужбовців

2469 0
Військовослужбовці, призвані під час мобілізації на строкову службу, які відслужили не менше 11 місяців, зможуть за бажанням укладати контракт про проходження військової служби строком на 6 місяців.
фото: volynnews.com

фото: volynnews.com

Відповідний Указ №503 підписав президент України Петро Порошенко, повідомили в його прес-службі.

«З військовослужбовцями строкової військової служби та військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період, які під час дії особливого періоду вислужили не менше 11 місяців, з особами, звільненими з військової служби під час дії особливого періоду, які приймаються на військову службу за контрактом у період з моменту оголошення мобілізації до часу введення воєнного стану (з початком військового часу) або оголошення рішення про демобілізацію – строком на шість місяців», – йдеться у додатку до пункту, який стосується військовослужбовців, з ким укладається перший контракт про проходження військової служби.

У разі закінчення особливого періоду або оголошення рішення про демобілізацію дія таких контрактів припиняється достроково. Тому після завершення 6-місячного терміну служби за таким контрактом військовослужбовець, який його уклав, гарантовано звільняється з військової служби, або, винятково за власним бажанням, укладає новий контракт на 6 місяців, або інший вид контракту, ідеся у роз'ясненні на сайті Міністерства оборони України.

Також зміни при підписанні першого військового контракту стосуються і «військовослужбовців, які вислужили строк військової служби за призовом осіб офіцерського складу і які приймаються на військову службу за контрактом осіб офіцерського складу – строком від 1 до 5 років в залежності від згоди сторін».

Як інформує nv.ua, правила продовження строку проходження військової служби за новим контрактом залишилися ті ж:

на 3 роки – для рядового складу;

від 3 до 5 років – для сержантського і старшинського складу;

від 2 до 5 років – для офіцерського складу і для кандидатів, яким присвоєно первинне офіцерське звання за результатами підготовки на військовій кафедрі;

на особливий період – до завершення цього періоду (на підставі Указу президента України про оголошення рішення про повної демобілізації).

Нагадаємо, після демобілізації шостої, останньої, хвилі мобілізації в зоні АТО залишилися тільки військовослужбовці за контрактом.

Читайте також: Українські військові носитимуть форму нового зразка. Візуалізація

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!