В Україні продовжили вступну кампанію до вишів

1941 0
Через технічні проблеми в роботі Українського центру оцінювання якості освіти Міністерством освіти і науки ухвалене рішення про продовження вступної кампанії до вищих навчальних закладів до 2 серпня.
фото: karpatskijobjektiv.com, osvita.ua, chpl.at.ua

фото: karpatskijobjektiv.com, osvita.ua, chpl.at.ua

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міносвіти. Також, у зв’язку із тимчасовим призупиненням виконання певних функцій Українським центром оцінювання якості освіти, у Міністерстві освіти радять абітурієнтам, у яких виникли проблеми при подачі заяв дотримуватися наступних дій:

У разі виявлення помилки у даті народження вступника, що зазначається у його даних про проходження зовнішнього незалежного оцінювання, реєстрація заяви здійснюється в Єдиній державній електронній базі з питань освіти (далі – ЄДЕБО) шляхом створення картки особи. Картка створюється приймальною комісією на підставі паспортних даних вступника із додаванням номеру її сертифіката зовнішнього незалежного оцінювання.

У разі зміни прізвища, імені, по батькові вступника після проходження ним зовнішнього незалежного оцінювання, картка особи в ЄДЕБО створюється відповідно до нових даних особи. В картці особи зазначається номер сертифіката зовнішнього незалежного оцінювання та додаванням сканованої копії документа, що підтверджує зміну відповідних даних.

Читайте також: Поради абітурієнтам в останній тиждень вступної кампанії

У разі відсутності у вступника оригіналу сертифіката зовнішнього незалежного оцінювання у зв’язку з втратою або пошкодженням, МОН рекомендує приймальним комісіям, як виключення, допускати таку особу до участі у конкурсі, а також рекомендувати до зарахування на навчання відповідно до конкурсної ситуації, після перевірки наявності в ЄДЕБО інформації про проходження особою зовнішнього незалежного оцінювання. Факт проходження особою зовнішнього незалежного оцінювання підтверджується довідкою Українського центру оцінювання якості освіти. У разі зарахування особи на навчання, довідка Українського центру оцінювання якості освіти підлягає заміні на дублікат сертифіката зовнішнього незалежного оцінювання після відновлення виконання Українським та регіональними центрами оцінювання якості освіти своїх функцій у повному обсязі.

22 липня в УЦОЯО повідомили, що Український та регіональні центри оцінювання якості освіти не мають можливості вносити зміни до персональних даних учасників зовнішнього незалежного оцінювання, виготовляти дублікати сертифікатів та довідки з результатами.

Джерело: Osvita.ua


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!