В Україні пропонують переглядати прожитковий мінімум щомісяця

2415 1
Якщо реальні цифри відрізнятимуться від цифр у документах, Верховна Рада вноситиме зміни до законодавства.
Фото: telegraf.com.ua

Фото: telegraf.com.ua

Комітет із питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення підтримав законопроекти №7120 та №7121, в яких ідеться про «підвищення грошових доходів населення». Проце повідомляє Ліга:закон.

Читайте також: Із липня подорожчають посилки із закордону вартістю понад 100 євро

Профільний парламентський комітет рекомендує ухвалити ці два законопроекти за основу. Автори проектів пропонують розраховувати фактичний розмір прожиткового мінімуму щомісяця та оприлюднювати його на сайті Мінсоцполітики. Також дані про фактичний розмір прожиткового мінімуму разом із відповідними розрахунками щомісячно надаватимуть президенту України, Верховній Раді, уряду і всеукраїнським об'єднанням профспілок і організацій роботодавців.

Якщо протягом трьох місяців поспіль фактичний розмір прожиткового мінімуму перевищуватиме офіційно встановлений розмір на понад 5%, Кабмін подаватиме до Верховної Ради пропозиції щодо змін прожиткового мінімуму з урахуванням фактичного зростання споживчих цін і тарифів.

Читайте також: Скільки потрібно виділяти на дрібні витрати або Куди насправді йдуть ваші гроші

Нагадаємо, нині прожитковий мінімум в Україні становить для працездатних людей 1921 грн, а з 1 липня він зросте до 2007 грн.


Читайте також:
3 Червня, 2019 09:37
666 ...в жовтні 2017 року пенсійна "реХворма" відмінила п.1ст.42 ЗУ №1058 , де регламентувалось проведення щомісячної індексації пенсій ... в грудні 2016 слуги народу відмінили індексацію пенсії на рівень не менший за процент інфляції за попередній рік , що мала проводитись кожного року у березні... а перед тим збільшили поріг індексації в три(!) рази ... тобто "дотого" пенсія індексувалася , якщо інфляція за місяць перевищувала 1(один) процент , а після пАкрАщення -- якщо інфляція перевищить за місяць(!) 3(ТРИ !!!) проценти...ще раніше - в грудні 2014 просто перестали індексувати пенсії згідно Закону України " Про індексацію грошових доходів громадян " ... і от наразі оті "вони" хочуть знов пАкрАщити життя українців ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!