В Україні пропонують запровадити нові державні вихідні. Календар

7044 0
В Україні можуть з'явитися додаткові вихідні – День сім’ї та Шевченківський день.
фото: ngzt

фото: ngzt

Проект нового календаря опублікувала прес-служба Українського інституту національної пам’яті. Зокрема, в Інституті коментують пропоновані нововведення:

- спираючись на загальноєвропейську традицію, пропонується відмовитись від перенесення на понеділок святкового дня, якщо він припадає на суботу чи неділю. Виняток становитимуть Різдво та Великдень;

- не передбачається скасування міжнародних і всесвітніх свят (8-го березня, 1-го травня та інші);

- кількість святкових вихідних зміниться з 11-ти (за умови чинного переносу вихідних може зростати до 20-ти) до 9-ти: замість вихідного дня 8-го березня пропонуємо встановити державне свято і вихідний Шевченківський день (9-го березня). Замість 1–2-го травня – запровадити у другу п’ятницю вересня День сім'ї як вихідний день. Вихідний день 9-го травня – День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (це свято залишається державним) перемістити на 8-ме травня – День пам'яті та примирення.

Читайте також: В Україні хочуть запровадити вихідний на католицьке Різдво

У збільшеному розмірі календар можна переглянути тут
 
Ознайомитися з повним текстом проекту Закону «Про державні та інші свята, пам’ятні дати і скорботні дні», пояснювальною  запискою до проекту, а також порівняльною таблицею можна за посиланням.
 
Українців запрошують до обговорення нововведень. Пропозиції пропонують надсилати на електронну скриньку Інституту: [email protected] до 1-го березня 2017-го року.
 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!