В Україні розпочали щеплення від Covid-19 китайською вакциною CoronaVac

1299 0
На постачання розраховують протягом квітня-травня цього року.
Фото: Shutterstock

Фото: Shutterstock

Від сьогодні в Україні розпочинається щеплення проти Covid-19 вакциною CoronaVac виробництва компанії Sinovac Biotech. Міністерство охорони здоров’я завершило всі необхідні перевірки й тести препарату. Про це повідомив очільник МОЗ Максим Степанов під час брифінгу 13 квітня.

«CoronaVac є розробкою відомої у світі компанії Sinovac Biotech, яка виготовляє сотні мільйонів доз вакцин на рік та поставляє їх у більше ніж 35 країн. Україна отримала першу партію в обсязі 215 тис. доз цієї вакцини. Всього законтрактували 1,9 мільйона доз. Решта 1,7 мільйона надійдуть найближчим часом», – каже він.

Читайте також: В Україну прибула перша партія вакцин CoronaVac

На постачання розраховують протягом квітня-травня цього року.

Перша партія вакцин CoronaVac буде розподілена передусім серед маломобільних груп населення та їх доглядальників, соціальних працівників. Також щеплення організують для освітян, які беруть участь в організації та проведенні ЗНО, для українських олімпійських та паралімпійських спортсменів, які готуються до Токійської олімпіади, представників Національної поліції та Збройних сил України.

Нагадаємо, до України з Китаю перша партія прибула 25 березня. Пріоритет з використання вакцини від коронавірусу CoronaVac буде виділено на маломобільні групи населення похилого віку.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!