В Україні скасували карантинні зони і дозволили працювати без щеплень від Covid-19

3501 0
Кабмін вніс зміни до постанови від 9 грудня 2020 року.
Фото: freepik

Фото: freepik

Кабінет міністрів України скасував карантинні зони та норму стосовно усунення від роботи невакцинованих громадян. Відповідну постанову №372 від 26 березня 2022 року опублікували на «Урядовому порталі».

«Залежно від епідемічної ситуації на території України в цілому або на території Автономної Республіки Крим, Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Закарпатської, Запорізької, Івано-Франківської, Кіровоградської, Київської, Луганської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Тернопільської, Харківської, Херсонської, Хмельницької, Черкаської, Чернівецької, Чернігівської областей, м. Києва, м. Севастополя встановлюється «зелений», «жовтий», «помаранчевий» або «червоний» рівні епіднебезпеки поширення Covid-19, крім періоду воєнного стану, введеного Указом Президента України від 24 лютого 2022 р. № 64 «Про введення воєнного стану в Україні».

Читайте також: Бустерна доза. Навіщо, кому потрібна, як отримати і чим відрізняється від додаткової

Фізичним особам і суб’єктам господарювання рекомендували:

  • дотримуватися протиепідемічних заходів, спрямованих на запобігання поширенню Covid-19;
  • закладам охорони здоровʼя забезпечити готовність до реагування на спалахи Covid-19 в умовах воєнного стану.

 

Водночас на період воєнного стану норму ухвали про усунення від роботи невакцинованих співробітників скасували.

Нагадаємо, 8 листопада минулого року в Україні почали відсторонювати невакцинованих працівників від роботи. Тоді йшлося від роботи працівників освіти і посадовців, які не мають щеплень від Сovid-19. Пізніше перелік професій, для яких вакцинація від Covid-19 стала обов’язковою, розширили


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!