В Україні скасували указ про шкільну форму

3455 0
Визначати обов’язковість форми могла школа.
Фото: rivne.media

Фото: rivne.media

Володимир Зеленський видав указ, яким скасував 61 указ попередніх президентів, серед яких – «Про шкільну форму для учнів середніх закладів освіти». Про це йдеться на сайті Адміністрації президента.

Указ від 12 червня 1996 року втратить чинність від завтра, 21 червня. Додамо, що раніше на сайті президента зареєстрували петицію з вимогою скасувати обов'язкову шкільну форму, оскільки визначати обов’язковість форми могла школа.

Читайте також: 19 випускників львівських шкіл набрали на ЗНО по 200 балів

Водночас міністерка освіти Лілія Гриневич раніше пояснювала, що законами України не встановлюється обов’язковість шкільної форми. Батьки разом із адміністрацією школи можуть самостійно визначати, чи будуть діти ходити до школи у формі та в якій. Разом із тим, одяг не може бути причиною позбавлення дитини права на освіту.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!