В Україні створили застосунок «Повітряна тривога». Як це працює

4025 0
Застосунок не потребує реєстрації та сповіщає про повітряну, хімічну, техногенну або інші види тривог.
ілюстративне фото: gorod.lv

ілюстративне фото: gorod.lv

В Україні з’явилась можливість встановити застосунок «Повітряна тривога», щоб миттєво отримувати сповіщення системи цивільної оборони у вибраній області України. Застосунок не потребує реєстрації та сповіщає про повітряну, хімічну, техногенну або інші види тривог системи цивільної оборони навіть у беззвучному режимі смартфона.

Щоб отримувати сповіщення, слід:

  • Встановити застосунок.
  • Надати застосунку усі необхідні дозволи.
  • Вибрати область

 

Так, ви будете отримувати сповіщення про початок та кінець тривог. Доступні області: Вінницька, Волинська, Донецька, Закарпатська, Київська, Львівська, Полтавська, Рівненська, Харківська, Херсонська, Хмельницька, Чернівецька. Список областей буде постійно оновлюватися.

Читайте також: Як не втратити зв'язок у випадку надзвичайної ситуації

Це – єдиний застосунок, що підтримує критичні сповіщення, означає, що звук тривоги буде завжди надходити з максимальним рівнем гучності смартфону. Для цього обов’язково надайте усі відповідні дозволи застосунку після встановлення. Критичні сповіщення можна вимкнути в будь-який момент в налаштуваннях застосунку.

Нагадаємо, що детальну інструкцію про те, що робити, коли в місті лунає сирена, читайте тут.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!